Jadalne kwiaty: 15 kwiatków, które świetnie smakują i pięknie wyglądają

Kwiaty nie tylko są piękne, ale także smaczne. Poznaj 15 gatunków roślin, których kwiaty można z powodzeniem dodawać do potrwa lub same mogą być bazą do przygotowania pysznego dania.

  1. bez czarny (! gałązki trujące !)czarny-bez-sambucus-nigra-846591_1920

  2. bratek

    bratek-pansy-1321753_1920

  3. chaber

    chaber-cornflower-1465212_1920

  4. cukinia

    cukinia-flower-1377359_1920

  5. cykoria

    cykoria-chicory-1515697_1920

  6. fiołek

    fiolek-P1030018

  7. floks

    floks-flame-flowers-1596423_1920

  8. hibiskus

    hibiskus-IMG_20160731_074411

  9. rumianek

    rumianek-village-2017574_1920

  10. koniczyna

    koniczyna-blossom-1659814_1920

  11. mniszek lekarski (mlecz)

    mlecz-meadow-43467_1920

  12. nagietek

    nagietek-marigold-2117436_1920

  13. nasturcja

    nasturcja-tropaeolum-majus-1939046_1920

  14. róża

    rose-1913625_1920

  15. stokrotka

    stokrotki-20150509_151342

Uwaga! Nie wolno jeść kwiatów roślin trujących! Nie wolno jeść kwiatów, których nie potrafcie rozpoznać! Nie wolno jeść żadnych kwiatów, które rosną w centrach miast, przy ruchliwych ulicach, w miejscach zanieczyszczonych! Nie jedzcie kwiatów rosnących w centrach miast i przy ruchliwych drogach.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.