Jak ugotowa膰 jajko na twardo?

Gotowanie jajek na twardo jest bardzo proste 馃檪jajkonatwardo

Wystarczy przestrzega膰 jednej zasady – gotujemy jajko 8 minut i to wszystko. Zatem po kolei. Do garnka wk艂adamy umyte jajka. Zalewany zimn膮 wod膮 i zaczynamy podgrzewa膰 (gaz, p艂yta niewa偶ne). Wod臋 z jajkami doprowadzany do wrzenia i gotujemy dok艂adnie 8 minut. Po tym czasie ko艅czymy gotowanie, odlewany gor膮c膮 wod臋 i zalewany ugotowane jajka lodowat膮 wod膮, 偶eby zatrzyma膰 proces gotowania. Najlepiej od razu obra膰 ze skorupki. 呕eby skorupki nie p臋ka艂y w czasie gotowania mo偶na do wody doda膰 艂y偶eczk臋 soli kuchennej.

Napisz, co o tym my艣lisz?