Jak usunąć konto z Facebooka

Żeby usunąć konto z Facebooka wystarczy znać aktualne hasło do konta, które chce się usunąć i postępować zgodnie z komunikatami facebookFacebooku. Pamiętaj jednak, że usuwając konto z Facebooka możesz utracić możliwość logowania się do innych serwisów, gdzie wykorzystywany był Facebook Connect! Jeżeli jesteś zdecydowany, aby dezaktywować konto na FB, postępuj zgodnie z opisem poniżej.

Aby usunąć konto z Facebooka zaloguj się na swoje konto i otwórz stronę http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account. Pojawi się tam ostrzeżenie informujące o skutkach usunięcia konta z Facebooka: „Jeśli uważasz, że nie będziesz więcej korzystał z Facebooka i chcesz usunąć swoje konto, możemy się tym zająć. Pamiętaj jednak, że nie będziesz mógł reaktywować tego konta, ani odzyskać jakiejkolwiek zawartości, którą tam dodałeś.
Jeśli chcesz nadal skasować konto, kliknij „Wyślij”. Wykonuj kolejne instrukcje, które będą pojawiały się na ekranie. Na maila, którego podałeś podczas rejestracji, otrzymasz informację o tym, że Twoje konto zostanie usunięte w ciągu 14 dni. W tym czasie nie loguj się na Facebooka, gdyż będzie to oznaczało, że rezygnujesz z usunięcia konta. Nie używaj tajże innych funkcji Facebooka jak „Lubię to ” i nie loguj się na innych stronach poprzez wtyczkę facebookową.
Po 14 dniach posty, zdjęcia, komentarze, itd. zostaną usunięte z Facebooka.
Szczegółowe informacje znajdują się także na stronie Pomoc na Facebooku (najłatwiej trafić tam z dolnego menu serwisu): https://www.facebook.com/help/?ref=pf

Zobacz także: Jak usunąć konto na Twitterze?

Ten artykuł znaleziono w wyszukiwarce Google m.in. poprzez poniższe frazy kluczowe:

  • Facebook usuwa konta
  • Jak usunąć konto z FB
  • Facebook dezaktywacja konta
  • Facebook jak usunąć konto
  • Jak usunąć konto z FB
  • Facebook usunięcie konta

Napisz, co o tym myślisz?