Kardamon, czyli królowa przypraw w drewnianej miseczce

Kardamon jest przyprawą o mocnym, korzennym aromacie. Od tysiącleci wykorzystujemy go na całym świecie do doprawiania dań na słodko i na ostro. Skąd pochodzi ta pachnąca przyprawa i do czego możemy dodawać kardamon?  Kardamon zielony – królowa azjatyckich przypraw KardamonWięcej

Pierogi z grzybami. Jakie grzyby będą najlepsze?

Pierogi z grzybami to prawdziwy przysmak. W naszej tradycyjnej kuchni do nadziewania pierogów najczęściej wykorzystujemy farsz z grzybów suszonych. Okazuje się, że do pierogów możemy używać także innych rodzajów grzybów. Sprawdź, jakie grzyby możemy wykorzystać do przygotowania uwielbianych pierogów! PierogiWięcej

Amarylis - kwiaty w zbliżeniu

Amarylis, to piękna roślina cebulowa, która kwitnie zimą. Chętnie wybieramy ją jako dekorację na Boże Narodzenie. Jednak aby zakwitnąć, amarylis potrzebuje odpowiedniej pielęgnacji. Sprawdź, dlaczego amarylis nie kwitnie i jakich błędów unikać w pielęgnacji tej wyjątkowo ozdobnej rośliny. Amarylis, cebulowaWięcej

Gotowane warzywa w rosole. Jak wykorzystać gotowane warzywa

Warzywa, to częsta pozostałość po gotowaniu naszej ukochanej zupy, czyli rosołu. Ugotowane marchewka, pietruszka i seler, które usuwamy z wywaru, często lądują w koszu na śmieci, a przecież nie musi tak być. Warzywa z rosołu to pyszny składni, z któregoWięcej

Instalacje ogrzewania podłogowego - wykonywanie pomiarów

Instalacja ogrzewania podłogowego to nowoczesna metoda dostarczania ciepła do pomieszczeń. Polega na równomiernym rozprowadzaniu ciepła przez całą powierzchnię podłogi. Jest to forma centralnego ogrzewania, w której posadzka pełni rolę dużego grzejnika, pozwalającego na równomierny rozkład temperatury. W tym systemie przezWięcej