Zakwas z kiszonych buraków do picia i na barszcz

Zakwas buraczany już od kilku lat zyskuje na popularności nie tylko jako podstawa kiszonego barszczu czerwonego, ale także jako bomba witaminowa, którą spożywamy bezpośrednio ze szklanki – bez gotowania. Jak zatem zrobić zakwas z buraków? Poradzimy jak kisić buraki doWięcej

Golonka gotująca się w rosole

Golonko wieprzowe lub indycze to prawdziwy przysmak. Większość przepisów na golonkę przed jej pieczeniem zaleca ugotowanie mięsa z dodatkiem warzyw. I w tym momencie zaczyna się problem – jak wykorzystać wodę, a raczej bogaty wywar mięsno-warzywny, pozostały po gotowaniu golonek.Więcej

Świeże jajka

Jajka to jeden z najpopularniejszych produktów spożywczych w naszym kraju. Czy wiecie, że w Polsce produkuje się ponad 9 miliardów 100 milionów jaj rocznie! Polacy kochają jajka w każdej postaci – nie tylko te podawane z majonezem. Jajka dostępne wWięcej

Liczi chińskie, zwane także śliwką chińską lub bliźniarką smaczną to gatunek drzewa tropikalnego, pochodzący z rejonu Kambodży, Wietnamu i Filipin. Drzewa liczi hodowane są w Azji Południowej i Południowo-wschodniej od ponad 2000 lat. Obecnie roślina jest uprawiana w wielu krajachWięcej

Klasyczny omlet ze szpinakiem i z dodatkiem pomidorów

Omlet to śniadaniowy klasyk. Jest idealną alternatywą dla jajecznicy. Jak zrobić zwykły omlet? Oto sprawdzony przepis! Omlet, czyli klasyka w kuchni Omlet to pyszne i łatwe w przygotowaniu danie, idealne na śniadanie, lunch lub kolację. Poniżej znajdziesz prosty przepis naWięcej