Swą niezwykłą popularność na całym świecie jabłka zawdzięczają nie tylko swoim walorom smakowym i zdrowotnym, ale także dużej dostępności. Aktualnie jabłka rosną praktycznie na całym świecie, choć najlepsze są te ze stref umiarkowanych i chłodnych. Jabłka dojrzewają od wczesnego lataWięcej

Owoce acai to bogate źródło antyoksydantów. Niestety w Polsce nie są one tanie. Jak się okazuje rośnie u nas krzew, którego owoce z powodzeniem mogą zastąpić acai, gdyż są równie bogate w składniki odmładzające. Sprawdź, czy już korzystałaś z mocyWięcej

Lato powoli dobiega końca i zbliża się okres jesiennych chłodów. Ten zimny i mokry czas sprzyja osłabieniu odporności i zwiększeniu podatności na przeziębienia. Dlatego warto wzmocnić organizm przed zimą. Doskonałym sposobem na wzbogacenie naszej diety w witaminy będzie zielony koktajl.Więcej

Wśród wszystkich gatunków grzybów występujących w Polsce, są takie, których spożycie może grozić śmiercią. Trujące grzyby mogą wyglądać bardzo podobnie to tych jadalnych, ale zjedzenie ich może skończyć się bardzo źle. Oto niektóre trujące grzyby występując e w Polsce. ZjedzenieWięcej

Jak się zachować w czasie burzy? Burza to bardzo niebezpieczne zjawisko. Szczególnie groźne są pioruny! Przebywanie na zewnątrz w czasie burzy zawsze wiąże się z mniejszym bądź większym ryzykiem. Najważniejsza zasada: chroń się przed burzą, gdy tylko zobaczysz jej oznaki.Więcej

Domowe sposoby na użądlenie pszczoły

Użądlenie przez pszczołę jest bardzo bolesne i często jad tego wada może wywoływać ostrą reakcję alergiczną. U osoby uczulonej może wystąpić nawet wstrząs anafilaktyczny! Częściej jednak mamy do czynienia z bolesnym obrzękiem. Oto domowe sposoby na złagodzenie skutków użądlenia pszczoły.Więcej