Swą niezwykłą popularność na całym świecie jabłka zawdzięczają nie tylko swoim walorom smakowym i zdrowotnym, ale także dużej dostępności. Aktualnie jabłka rosną praktycznie na całym świecie, choć najlepsze są te ze stref umiarkowanych i chłodnych. Jabłka dojrzewają od wczesnego lataWięcej

Owoce acai to bogate źródło antyoksydantów. Niestety w Polsce nie są one tanie. Jak się okazuje rośnie u nas krzew, którego owoce z powodzeniem mogą zastąpić acai, gdyż są równie bogate w składniki odmładzające. Sprawdź, czy już korzystałaś z mocyWięcej

Lato powoli dobiega końca i zbliża się okres jesiennych chłodów. Ten zimny i mokry czas sprzyja osłabieniu odporności i zwiększeniu podatności na przeziębienia. Dlatego warto wzmocnić organizm przed zimą. Doskonałym sposobem na wzbogacenie naszej diety w witaminy będzie zielony koktajl.Więcej

Wśród wszystkich gatunków grzybów występujących w Polsce, są takie, których spożycie może grozić śmiercią. Trujące grzyby mogą wyglądać bardzo podobnie to tych jadalnych, ale zjedzenie ich może skończyć się bardzo źle. Oto niektóre trujące grzyby występując e w Polsce. ZjedzenieWięcej

Jak się zachować w czasie burzy? Burza to bardzo niebezpieczne zjawisko. Szczególnie groźne są pioruny! Przebywanie na zewnątrz w czasie burzy zawsze wiąże się z mniejszym bądź większym ryzykiem. Najważniejsza zasada: chroń się przed burzą, gdy tylko zobaczysz jej oznaki.Więcej

Domowe sposoby na użądlenie pszczoły

Użądlenie przez pszczołę jest niezwykle bolesne, a dodatkowo może być bardzo niebezpieczne dla osób uczulonych na pszczeli jad. Pszczoły żądląc, bronią się przed zagrożeniem, jednak latem często zdarza się, że przypadkowo zostaniemy użądleni przez te pożyteczne owady. Jak radzić sobieWięcej