Świeże jajka w papierowej suszce

Jajko to u większości z nas podstawowy produkt używany w kuchni i nie tylko. Szczególnie w okresie wielkanocnym wszyscy wręcz “wariujemy” na punkcie jajek. Gotujemy na twardo, faszerujemy, marynujemy, malujemyWięcej

Plama z czerwonego wina na ubraniu

Czerwone wino, kawa, owoce, warzywa, czekolada i tłuste jedzenie. Wszystko to smakuje pysznie, ale  jest problematyczne, gdy kawałek lub kropla spadną na nasze ubranie.  Niestety w wielu przypadkach nawet naWięcej

Filiżanka czarnej herbaty oraz porcelanowy czajniczek do parzenia

Czarna herbata to jeden z najpopularniejszych rodzajów herbat na świecie, a tym samym jeden z najpopularniejszych napojów. Niestety w naszych filiżankach dominują herbaty ekspresowe, gdzie miał z liści herbaty zapakowanyWięcej

Domowa uprawa kiełków - jak wyhodować kiełki w domu

Kiełki to doskonały sposób na urozmaicenie naszej zimowej diety. Można je dodać praktycznie do wszystkiego – do kanapek, zup, mięs, sałatek czy surówek. Kiełki, szczególnie te świeżo wyhodowane, bogate sąWięcej

Domowy cukier waniliowy z prawdziwą wanilią

Cukier waniliowy to tradycyjny dodatek do słodkich wypieków i deserów. Aromat egzotycznej wanilii nieodłącznie kojarzy się z sernikiem, ciastem drożdżowym, waniliowym kremem do tortów oraz waniliowymi lodami. W idealnym świecieWięcej

Pieczona papryka na blasze

Papryka to niezwykłe warzywo, które przywędrowało do nas z Nowego Świata i od kilku stuleci na dobre zagościło na europejskich stołach. Papryka świetnie smakuje na surowo, na ciepło w leczoWięcej