Francuska bułeczka ze złotą skórką

Złota skórka na wypiekach to marzenie wielu początkujących cukierników. Pomimo wielu starań nie zawsze udaje się im uzyskać oczekiwany efekt złotego połysku. Złota skórka szczególnie pięknie prezentuje się na chlebie,Więcej

Świeże jajka w papierowej suszce

Jajko to u większości z nas podstawowy produkt używany w kuchni i nie tylko. Szczególnie w okresie wielkanocnym wszyscy wręcz “wariujemy” na punkcie jajek. Gotujemy na twardo, faszerujemy, marynujemy, malujemyWięcej

Plama z czerwonego wina na ubraniu

Czerwone wino, kawa, owoce, warzywa, czekolada i tłuste jedzenie. Wszystko to smakuje pysznie, ale  jest problematyczne, gdy kawałek lub kropla spadną na nasze ubranie.  Niestety w wielu przypadkach nawet naWięcej

Filiżanka czarnej herbaty oraz porcelanowy czajniczek do parzenia

Czarna herbata to jeden z najpopularniejszych rodzajów herbat na świecie, a tym samym jeden z najpopularniejszych napojów. Niestety w naszych filiżankach dominują herbaty ekspresowe, gdzie miał z liści herbaty zapakowanyWięcej

Domowa uprawa kiełków - jak wyhodować kiełki w domu

Kiełki to doskonały sposób na urozmaicenie naszej zimowej diety. Można je dodać praktycznie do wszystkiego – do kanapek, zup, mięs, sałatek czy surówek. Kiełki, szczególnie te świeżo wyhodowane, bogate sąWięcej