Ścierki kuchenne. Gotowanie pomaga zachować je w czystości

Ścierki kuchenne to podstawowy element wyposażenia kuchni – pomagają w utrzymaniu czystości, wycieraniu naczyń, a czasem nawet pełnią rolę ręcznika do rąk. W codziennym użytkowaniu szybko jednak ulegają zabrudzeniu, a na ich powierzchni mogą gromadzić się bakterie i inne zanieczyszczenia.Więcej

Orzechy laskowe ze skórką

Orzechy laskowe to prawdziwa skarbnica smaku i zdrowia. Choć ich naturalna, brązowa skórka nie jest trująca ani szczególnie niezdrowa, to może nadawać gorzki posmak naszym daniom z orzechami. Jak więc skutecznie i łatwo się jej pozbyć? Poradzimy, jak skutecznie oczyścićWięcej

Oczyszczone filety z ryby

Filetowanie ryby to umiejętność, którą warto opanować, szczególnie gdy chcemy cieszyć się smakiem świeżych, samodzielnie przygotowanych filetów. Choć może wydawać się trudne, to dzięki odpowiednim wskazówkom i ćwiczeniom, każdy z nas jest w stanie opanować tę sztukę. Poradzimy, jak filetowaćWięcej

Obieranie dyni - sprawdzone sposoby

Dynia to niezwykle wszechstronne warzywo, które od lat króluje na naszych stołach jesienią. Wiele osób jednak ma problem z jej przygotowaniem, a szczególnie z obieraniem – gruba skórka i nieregularny kształt mogą sprawiać kłopoty. Poradzimy, jak najlepiej obrać dynię, żebyWięcej