Krojenie świeżego mięsa nożem masarskim

Najważniejsze akcesoria niezbędne do właściwego przygotowywania mięsa to specjalne noże masarskie. Dzięki nim możliwa jest nie tylko prawidłowa rozbiórka mięsa, ale też jego właściwe porcjowanie, krojenie i obróbka. Aby jednak praca z takimi nożami przebiegała sprawnie i komfortowo niezbędna jestWięcej

Kawa Jamaica Blue Mountain

Kawa Jamaica Blue Mountain to luksusowa kawa pochodząca z regionu Gór Błękitnych na Jamajce. Ta kawa jest uważana za jedną z najlepszych na świecie i uznawana jest za specjalność Jamajki. Co warto wiedzieć o tej karaibskiej specjalności? Gdzie rośnie KawaWięcej

Skrzynka świeżych kumkwatów razem z liśćmi

Kumkwat to niewielki owoc cytrusowy, który pochodzi z Azji. Ma niezwykły, słodko-kwaśny smak i jest często wykorzystywany w kuchni Dalekiego Wschodu. Sprawdź, co jeszcze warto wiedzieć o kumkwatach!  Co to jest kumkwat? Kumkwat (ang. kumquat) to mały owoc pochodzący zWięcej

Dojrzałe owoce kiwi na krzaku

Kiwi to owoce, które są pyszne, a dodatkowo pięknie się prezentują, szczególnie kiedy są pokrojone w plasterki. Te owoce prawie każdemu kojarzą się z Nową Zelandią, ale… skąd tak naprawdę pochodzą kiwi? I gdzie można je uprawiać? Skąd pochodzi kiwi?Więcej

Kuchnia włoska - nie tylko pizza i makarony

Kuchnia włoska od wielu lat jest najpopularniejszą kuchnią regionalną na świecie, dlatego też tym bardziej warto dowiedzieć się, co ją charakteryzuje. Niniejszy artykuł to dobry wybór dla tych osób, które chcą zapoznać się z najpopularniejszymi daniami włoskimi. Jakie są najpopularniejszeWięcej

co to jest kotleciarka i do czego służy?

W branży gastronomicznej sprawna i precyzyjna obróbka produktów mięsnych to podstawa. Jedną z częściej wykonywanych w kuchni czynności jest rozbijanie mięsa przed jego przygotowaniem. Pomocna może być w tym przypadku profesjonalna kotleciarka. Co to za urządzenie i co warto naWięcej