Mycie szyb w oknach latem w czasie słonecznej pogody

Na jakość mycia okien wpływa nie tylko rodzaj użytych narzędzi, ale również odpowiednio dobrana pora dnia. Sama czynność jest dość czasochłonna i męcząca, dlatego nie warto tracić sił w przypadku, gdy osiągnięcie zadowalających rezultatów jest niemożliwe. Niestety w wielu sytuacjachWięcej

Smażenie na oleju. Co zrobic ze zużytym tłuszczem po smażeniu?

Olej spożywczy po smażeniu nie nadaje się do dalszego wykorzystania. W jego składzie zachodzą nieodwracalne zmiany, często niewidoczne gołym okiem. Może być niebezpieczny dla środowiska i naszego zdrowia, jeśli nie będziemy go odpowiednio usuwać. Resztki oleju gastronomicznego w zakładach musząWięcej

Jak mrozić mango? Mrożenie mango krok po kroku

Mango to pyszny i zdrowy owoc tropikalny, który zachwyca smakiem oraz pięknym kolorem miąższu. Najlepsza mango są jesienią, kiedy owoce dojrzewają w warunkach naturalnych. Wtedy też w Polsce możemy kupić najsmaczniejsze mango. Jeżeli chcemy zachować ich smak na dłużej, możemyWięcej

Jak podawać wodę w restauracji?

Wydawać by się mogło, że podawanie wody w restauracji to prosta sprawa – wystarczy postawić przed gościem butelkę, odkręcając ją wcześniej na jego oczach. Jeśli jednak nie prowadzisz baru szybkiej obsługi i zatrudniasz w swoim lokalu kelnerów, warto poznać podstawoweWięcej

Słoiki na przetwory do wyparzania. 4 sposoby wyparzania słoików

Jak wyparzać słoiki? Mamy 4 sprawdzone sposoby, które pomogą w usunięciu szkodliwych drobnoustrojów ze słoików i zapewnią trwałość naszym przetworom. Sprawdź jak wyparzać słoiki we wrzątku, w piekarniku, w mikrofalówce oraz w zmywarce! Słoiki — idealne opakowanie wielorazowego użytku SzklaneWięcej

Mrożone maliny

Mrożenie malin i innych owoców jagodowych to jeden z najlepszych sposobów zachowania tych pyszności na zimę. Mrożenie malin jest naprawdę proste, trzeba przestrzegać jednak kilku zasad. Poradzimy, jak zamrozić maliny w zamrażalniku i zachować je na zimę. Dlaczego warto mrozićWięcej