Jak gotować jajka na twardo, żeby nie pękały w czasie gotowania

Gotowanie jajek na twardo wydaje się proste, ale pękające skorupki mogą to zmienić w przykre doświadczenie, szczególnie gdy zależy nam na idealnie gładkich jajkach. Na szczęście istnieje kilka sposobów, aby temu zapobiec. Sprawdź, co zrobić, żeby jajka nie pękały wWięcej

Mycie jajek. Czy trzeba myć jajka przed spożyciem?

Jajka to jeden z podstawowych produktów, których na co dzień używamy w kuchni – do gotowania, wypieków, a także na surowo. Czy musimy myć jajka przed spożyciem? Odpowiedź może zaskoczyć. Sprawdź, kiedy i jak myć jajka, a kiedy mycie jestWięcej

Obieranie jajek na twardo - ważne jest właściwe gotowanie jajek

Gotowanie jajek na twardo to prawdziwa sztuka – w internecie są setki jak nie tysiące artykułów na ten temat. Jednak gdy już ugotujemy perfekcyjne jajko, musimy jeszcze je obrać ze skorupki i tu pojawiają się kolejne problemy. Dlatego poradzimy, jakWięcej

Serwatka w szklance. Co to jest serwatka i jakie ma właściwości

Serwatka wraca do łask i coraz częściej możemy o niej usłyszeć. Sprawdź, co kryje się pod tym określeniem i dlaczego warto sięgać po serwatkę. Oto wszystko, co powinieneś wiedzieć o serwatce.  Co to jest serwatka i jak powstaje? Serwatka toWięcej

Twaróg, czyli biały ser na desce, posypany szczypiorkiem

Ser biały nazywany twarogiem to produkt bardzo wartościowy w każdej diecie. Jest źródłem białka, które łatwo się trawi, lekkostrawnego tłuszczu mlekowego, soli mineralnych oraz witamin (potas, magnez, wapń, A, E, D, K, B12, kwas foliowy, kwas pantotenowy, B2, cholina). NaWięcej

stary ser biały - co zrobić ze zgliwiałego twarogu

Jak wykorzystać przeterminowany twaróg? Jeżeli w lodówce został ci twaróg, który nie jest już pierwszej świeżości, wypróbuj nasz przepis na smażony ser. Ten sposób pozwoli wykorzystać resztę przeterminowanego twarogu i dzięki temu unikniesz wyrzucania jedzenia, a efekt z pewnością cięWięcej