3 desery idealne na zimowe wieczory
Zima to wspaniały czas na zadbanie o siebie. Długie wieczory są okazją do tego, żeby rozpieścić zmysły i poprawić sobie nastrój. A najlepiej zrobić to za pomocą trzech deserów, któreWięcej
Zima to wspaniały czas na zadbanie o siebie. Długie wieczory są okazją do tego, żeby rozpieścić zmysły i poprawić sobie nastrój. A najlepiej zrobić to za pomocą trzech deserów, któreWięcej
Cukier waniliowy to tradycyjny dodatek do słodkich wypieków i deserów. Aromat egzotycznej wanilii nieodłącznie kojarzy się z sernikiem, ciastem drożdżowym, waniliowym kremem do tortów oraz waniliowymi lodami. W idealnym świecieWięcej
Mrożenie ryb to doskonały sposób na ich dłuższe przetrzymanie w domu. Często ryby kupujemy na kilka dni, a nawet na kilka tygodni przed podaniem, zamrażamy i czekamy do dnia, gdyWięcej
Patelnia typu wok coraz częściej staje się wyposażeniem naszych kuchni. Jest łatwo dostępna w sklepach i bardzo prosta w użyciu. Potrawy przygotowane w woku są smażone lub gotowane bardzo krótko,Więcej
Papryka to niezwykłe warzywo, które przywędrowało do nas z Nowego Świata i od kilku stuleci na dobre zagościło na europejskich stołach. Papryka świetnie smakuje na surowo, na ciepło w leczoWięcej
Jeżeli szukasz naturalnego źródła witamin, to możesz w ciemno sięgnąć po paprykę. To wyjątkowe warzywo zachowuje swoje właściwości nawet podczas duszenia i pieczenia! Poprawia trawienie, reguluje apetyt, a do tegoWięcej
Patelnia jest niezbędna w każdej kuchni. Jest niezbędna do przygotowania wszelkiego rodzaju potraw mięsnych, warzywnych, mącznych, na słono i na słodko. Na rynku dostępne są różne patelnie – aluminiowe, żeliwne,Więcej
Gotowane, sadzone, na miękko, w koszulce… Spożywamy jajka w różnej postaci, także jako istotne składniki takich dań jak naleśniki czy ciasta. Będąc na diecie, każda kaloria ma znaczenia i częstoWięcej
Domowe wyroby mięsne praktycznie zawsze okazują się znacznie smaczniejsze niż te, które można nabyć w sklepach. W czasie pandemii, kiedy tak wiele ludzi wciąż pozostaje w swoich domach, warto spróbowaćWięcej
Ostre papryczki, nazywane powszechnie chili, to popularny dodatek w kuchni azjatyckiej, południowoamerykańskiej, kreolskiej i europejskiej. Podkreślają charakter potraw, chronią przed zakażeniami, pozytywnie wpływają na metabolizm, a przede wszystkim dają ognistyWięcej
© 2019 poradzimy24.pl Wszystkie prawa zastrzeżone