Zamrożony chleb pokrojony w kromki w foliowym woreczku, gotowy do rozmrożenia

Uwielbiamy świeży chleb, jednak nie zawsze mamy czas, aby go upiec lub kupić w piekarni. Okazuje się, że chleb możemy mrozić i ciszyć się świeżym pieczywem prawie prosto z… lodówki. Po drugie, w ten sposób zapobiegamy marnowaniu żywności – jeżeliWięcej

Prawie w każdej kuchni czasami znajduje się czerstwe pieczywo – chleb, bułki, rogaliki, bagietki. Jak się okazuje, wcale nie trzeba marnować takiego chleba lub bułek, ponieważ w prosty sposób możemy przywrócić im świeżość. Poradzimy, jak odświeżyć chleb oraz inne pieczywo.Więcej

Bułka tarta, wbrew pozorom, jest bardzo ważnym dodatkiem w kuchni, nie tylko jako panierka do schabowego. Jak sama nazwa wskazuje najlepsza bułka tarta jest z bułek! Sprawdź, jak zrobić bułkę tartą w domu! Jak zrobić domową bułkę tartą? Na bułkęWięcej