Mrożone borówki oraz czarne jagodowe idealnie nadają się do wszelkiego rodzaju kompotów, sosów do mięs, ciast i innych słodkich wypieków. Do mrożenia idealnie nadają się borówki amerykańskie oraz nasz rodzimeWięcej

Jak przechowywać imbir?

Jak przechowywać imbir? To pytanie zadaje sobie wielu z nas. Aromatyczny imbir na stałe zagościł w polskich domach. Chociaż ta wschodnia przyprawa znana jest u nas od stuleci, to przedeWięcej

Golonko wieprzowe lub indycze to prawdziwy przysmak. Większość przepisów na golonkę przed jej pieczeniem zaleca ugotowanie mięsa z dodatkiem warzyw. I w tym momencie zaczyna się problem – jak wykorzystaćWięcej

Kruszonka idealnie sprawdzi w ciastach drożdżowych, ale także jako wykończenie ciast kruchych z owocami lub pianą. Dobra kruszonka jest słodka, chrupka i delikatna. Oto sprawdzony przepis na idealną kruszonkę do ciasta.Więcej

Jabłka antonówki - idealne w kuchni

Jabłko to owoc znany od tysiącleci i jego zastosowań również są tysiące. Setki wyhodowanych odmian jabłek sprawia, że możemy wybierać owoce idealne do jedzenia na surowo, te do pieczenia, naWięcej

Ostatnio coraz bardziej popularna staje się domowa uprawa pomidorów. Do hodowania własnych owoców wystarczy duża doniczka i słoneczny balkon. Gdy pomidorowe plony się udadzą i owoce okażą się naprawdę smaczneWięcej

Kiszenie kapusty w domu to doskonały sposób na przygotowanie przetworów na zimę. Domowa kapusta kiszona to bomba witaminowa i naturalne źródło zdrowych bakterii. W przeciwieństwie do tej kupnej, kapusta ukiszonaWięcej