Smardze ułożone na białym talerzu

Smardze to wiosenne grzyby o wyjątkowym wyglądzie i aromacie. Możemy  przyrządzać je na wiele sposobów. Sprawdź, jakie pyszne dania możemy przygotować z tych wyjątkowych grzybów. Smardze – grzyby o wyjątkowym smaku i wyglądzie Smardze to wiosenne grzyby o wyjątkowym aromacieWięcej

Pęczek szczypiorku. Jak przechowywać szczypiorek, aby zachować jego świeżość?

Świeży i aromatyczny szczypiorek to prawdziwy wiosenny przysmak i idealny dodatek do śniadaniowych przysmaków – jajek, twarogu, pomidorów i sałatek. Jak zachować smak tej ostrej zieleniny na dłużej? Wystarczy przechowywać go w odpowiedni sposób. Sprawdź, jak przechowywać szczypiorek, aby zachowaćWięcej

Nornica w ogrodzie. Jak pozbyć się tych gryzoni?

Istnieje wiele sposobów na pozbycie się nornic z ogrodu. Przedstawiamy sposoby na nornice bez wykorzystania środków chemicznych. Jest to mniej efektywna metoda, ale na pewno bardziej humanitarna i bardziej przyjazna dla środowiska. Sprawdź, czego nie lubią nornice i jak pozbyćWięcej

Gloksynia w czasie przekwitania

Gloksynia, czyli syningia to roślina doniczkowa, która po okresie kwitnienia naturalnie przechodzi w stan spoczynku. Jak dbać o gloksynię, gdy przekwitnie? Co zrobić, aby roślina ponownie pokryła się kwiatami w kolejnym sezonie wegetacyjnym? Gloksynia w domu Gloksynia, nazywana też syningiąWięcej

Utarty korzeń świeżego chrzanu

Jaki chrzan jest najlepszy na Wielkanoc? Oczywiście świeżo starty korzeń chrzanu, który możemy przyprawić i podać z różnymi dodatkami, a przy okazji tarcia uronić kilak łez. Poradzimy, jak utrzeć chrzan na Wielkanoc i przygotować ten tradycyjny dodatek. Chrzan nasz pospolityWięcej

Pisanki. Jakie jajka wybrać na pisanki?

Pisanki to tradycyjna ozdoba wielkanocna. Najczęściej do ich przygotowania wybieramy jajka kurze. Ale czy każde jajko sprawdzi się jako pisanka? Sprawdź, które jajka najlepiej nadają się najlepiej na wielkanocne pisanki! Białe jajka najlepsze na pisanki Do barwienia i przygotowania pisanekWięcej