Świeże liście szałwii - sposoby na niestrawność

Nie tylko w czasie świąt wiele osób cierpi na dolegliwości żołądkowe spowodowane przejedzeniem. Kolacje przy grillu, wesela czy chrzciny sprzyjają obfitym posiłkom, które mogą powodować niestrawność i złe samopoczucie. ZanimWięcej

Pęki suszonych ziół

Zioła, które rosną w naszych ogrodach, na łąkach, polach oraz w lasach mają różnorodne właściwości i zastosowania i mogą być pomocne w codziennym życiu. Wiele ziół możemy zbierać samodzielne iWięcej

Rusałka pawik na kwiatach astrów jesiennych

Motyle w ogrodzie to marzenie wielu właścicieli przydomowych ogródków, a także balkonów. Te piękne owady nie tylko są wspaniałą ozdobą, ale także zapylają rośliny. Jak zwabić motyle do ogrodu lubWięcej

Gotowanie makaronu ryżowego krok po kroku

Makaron ryżowy, czyli rice noodle to tradycyjny składnik dań kuchni Dalekiego Wschodu. Znany jest praktycznie w całej Azji Południowo-Wschodniej od Wietnamu i Chin, przez Tajlandię i Kambodżę, po Malezję iWięcej

Zakwas z kiszonych buraków do picia i na barszcz

Zakwas buraczany już od kilku lat zyskuje na popularności nie tylko jako podstawa kiszonego barszczu czerwonego, ale także jako bomba witaminowa, którą spożywamy bezpośrednio ze szklanki – bez gotowania. JakWięcej

Suszona żurawina - jak suszyć żurawinę

Suszona żurawina to pyszna, zdrowa przekąska, ale także składnik wielu dań oraz wypieków. Jest używana do mięs, ryb, muffinek, keksów oraz mazurków. W Polsce w naturalnych warunkach rośnie żurawina błotna,Więcej

Bogactwo odmian chryzantem sprawia, że każdy może wybrać roślinę dla siebie. Warto wiedzieć, jak dbać o chryzantemy w wazonie, aby dłużej zachowały świeżość.Więcej