Jak usunąć etykiety ze słoików na przetwory

Słoiki to idealne naczynia do przechowywania żywności, w tym przetworów. Można je wykorzystywać wielokrotnie i kupić razem z gotowym produktem. Wówczas pojawia się jednak problem – jak usunąć etykiety zeWięcej

Gotowanie makaronu ryżowego krok po kroku

Makaron ryżowy, czyli rice noodle to tradycyjny składnik dań kuchni Dalekiego Wschodu. Znany jest praktycznie w całej Azji Południowo-Wschodniej od Wietnamu i Chin, przez Tajlandię i Kambodżę, po Malezję iWięcej

Zakwas z kiszonych buraków do picia i na barszcz

Zakwas buraczany już od kilku lat zyskuje na popularności nie tylko jako podstawa kiszonego barszczu czerwonego, ale także jako bomba witaminowa, którą spożywamy bezpośrednio ze szklanki – bez gotowania. JakWięcej

Suszona żurawina - jak suszyć żurawinę

Suszona żurawina to pyszna, zdrowa przekąska, ale także składnik wielu dań oraz wypieków. Jest używana do mięs, ryb, muffinek, keksów oraz mazurków. W Polsce w naturalnych warunkach rośnie żurawina błotna,Więcej

Jak przechowywać imbir?

Jak przechowywać imbir? To pytanie zadaje sobie wielu z nas. Aromatyczny imbir na stałe zagościł w polskich domach. Chociaż ta wschodnia przyprawa znana jest u nas od stuleci, to przedeWięcej

Golonka gotująca się w rosole

Golonko wieprzowe lub indycze to prawdziwy przysmak. Większość przepisów na golonkę przed jej pieczeniem zaleca ugotowanie mięsa z dodatkiem warzyw. I w tym momencie zaczyna się problem – jak wykorzystaćWięcej

Kruszonka idealnie sprawdzi w ciastach drożdżowych, ale także jako wykończenie ciast kruchych z owocami lub pianą. Dobra kruszonka jest słodka, chrupka i delikatna. Oto sprawdzony przepis na idealną kruszonkę do ciasta.Więcej