Gołąbki z kapustą to jedno z ulubionych dań kuchni polskiej, które serwowane jest na co dzień oraz od święta. Gołąbki mogą być faszerowane mięsem, ryżem, kaszą, grzybami, a nawet ziemniakami,Więcej

Jak zrobić domową kiełbasę

Domowa kiełbasa to tradycyjny polski przysmak, który z powodzeniem można przygotować w domu. Nie trzeba dysponować wyszukanym sprzętem, żeby cieszyć się smakiem swojskiej kiełbasy. Dawniej kiełbasa była tradycyjną wędliną przygotowywanąWięcej

Dojrzałe, żółte banany trzymane w domu szybko brązowieją, skórka pokrywa się ciemnymi plamami, a miąższ staje się przejrzały. Takie przejrzałe owoce tracą swoje walory wizualne oraz smakowe. Jak zatem kupowaćWięcej

Kamienie szlachetne, czyli tak zwane kamienie jubilerskie to rzadko spotykane, czyste, jednorodne i przezroczyste odmiany niektórych minerałów i skał. Kamienie szlachetne to niezwykle wartościowe minerały. Odpowiednio oszlifowane duże okazy diamentów,Więcej

Makaron jest nieustannie obecny w naszej kuchni. Może być podawany jako samodzielne danie lub stanowić idealny dodatek do zup, mięs i sosów, a także deserów dla dzieci. Prawidłowo ugotowany makaronWięcej