Kiszone buraki można wykorzystać do sałatki lub podać jako carpaccio

Robimy kiszony barszcz, zlewamy sok i zostają nam ukiszone buraki, które najczęściej po prostu wyrzucamy. Okazuje się, że możemy je wykorzystać na kilka sposobów i przygotować z nich pyszne iWięcej

Suszone śliwki w żółtej misce - źródło witamin, minerałów i antyoksydantów

Suszone śliwki to niepozorne owoce, które wykorzystywane są przede wszystkim do przygotowania potraw i wypieków na Boże Narodzenie. Poza tym większość ludzi uważa, że ​suszone śliwki są dobre tylko wWięcej

Kiszone jabłka w szklanym słoju - kiszenie jabłek krok po kroku

Kiszone jabłka to kolejna ciekawa kiszonka, która dostarcza nam witamin i probiotycznych bakterii. Czy kiszone jabłka są smaczne? To kwestia gustu – jednym smakują, innym niekoniecznie. Jeżeli masz ochotę naWięcej

Kiełki brokułów na talerzu

Kiełki są modne już od kilkunastu lat, można je hodować w domu lub po prostu kupić w sklepie. Są doskonałym uzupełnieniem diety, nie tylko w sezonie zimowym – zawierają cenneWięcej

Jagody kamczackie

Powiedzieć, że jagody kamczackie są owocami o dużej wartości odżywczej, to jakby nic nie powiedzieć. Te niepozorne, mało wciąż znane w naszym kraju owoce, ze względu na niezwykłe bogactwo zawartychWięcej