Domowa kiełbasa to tradycyjny polski przysmak, który z powodzeniem można przygotować w domu. Nie trzeba dysponować wyszukanym sprzętem, żeby cieszyć się smakiem swojskiej kiełbasy. Dawniej kiełbasa była tradycyjną wędliną przygotowywanąWięcej

Królik z serwetki śniadaniowej to świetna dekoracja wielkanocnego stołu. Wykonanie takiej dekoracji, czyli wielkanocnego zajączka, jest naprawdę proste! Wystarczy odrobina cierpliwości. Oto, jak złożyć serwetkę w zajączka:Więcej

Masa solna do idealny materiał plastyczny do wykonania pięknych ozdób, a jego koszt jest naprawdę niewielki. Zabawą z masą solna uradujemy każde dziecko! UWAGA! Masa solna nie nadaje się doWięcej

Majonez domowej roboty można wzbogacić o smak bazylii. Połączenie idealne. Na Wielkanoc warto przygotować domowy majonez bazyliowy – będzie idealnym dodatkiem do świątecznego śniadania. Składniki na majonez bazyliowy: 2 żółtka,Więcej

Gotowanie jajek na twardo jest bardzo proste 🙂 Wystarczy przestrzegać jednej zasady – gotujemy jajko 8 minut i to wszystko. Zatem po kolei. Do garnka wkładamy umyte jajka. Zalewany zimnąWięcej