Majonez wegański i musztarda w miseczkach

W czasach, kiedy numerem jeden jest zdrowa żywność, a prym wiedzie przede wszystkim żywność ekologiczna wyprodukowana z wysokiej jakości składników pochodzących z upraw ekologicznych, dużą wagę przykładamy do tego, co wkładamy do sklepowego koszyka. Z dnia na dzień stajemy sięWięcej

Babka drożdżowa w tradycyjnej formie stalowej

Wszystkie babki, poza drożdżowymi, są dość proste do upieczenia. Jednak problemem może być wyjęcie gotowego ciasta z formy. Jak temu zaradzić? Wystarczy odpowiednio nasmarować formę! Sprawdź, jak nasmarować formę na babkę! Tradycyjne ciasta pieczone w formach na babkę Tradycyjne babki,Więcej

Niebieskie pisanki zafarbowane przy pomocy wywaru z liści czerwonej kapusty

Farbowanie jajek w czerwonej kapuście to naturalna metoda barwienia wielkanocnych pisanek. Jest ona niezwykle efektowna, a do tego ekologiczna. Dzięki takiemu barwieniu jajka nabierają pięknych, naturalnych kolorów – od niebieskiego do turkusowego. Sprawdź, jak ufarbować wielkanocne pisanki czerwoną kapustą! FarbowanieWięcej

Kiełkujący owies to tradycyjna, wielkanocna dekoracja w Polsce. Młode, zielone pędy owsa doskonale ozdobią wielkanocny stół. Z pisankami, kurczaczkami i białymi barankami będą pięknym świątecznym stroikiem. Owies i rzeżucha to must have świątecznego designu! Kiedy posiać owies, aby wyrósł naWięcej

Wielkanoc nieodłącznie kojarzy się z tradycyjną święconką, którą w Wielką Sobotę zanosimy do kościołów, a w pierwszy dzień Świąt spożywamy w czasie wielkanocnego śniadania. Jak przygotować święconkę i czego nie może zabraknąć w świątecznym koszyczku? W Wielką Sobotę tradycyjnie przygotowujemyWięcej

Jak zrobić domową kiełbasę

Domowa kiełbasa to tradycyjny polski przysmak, który z powodzeniem można przygotować w domu. Nie trzeba dysponować wyszukanym sprzętem, żeby cieszyć się smakiem swojskiej kiełbasy. Dawniej kiełbasa była tradycyjną wędliną przygotowywaną po świniobiciu i do dziś takie domowe kiełbasy są najlepsze.Więcej