Jak zrobić domową kiełbasę

Domowa kiełbasa to tradycyjny polski przysmak, który z powodzeniem można przygotować w domu. Nie trzeba dysponować wyszukanym sprzętem, żeby cieszyć się smakiem swojskiej kiełbasy. Dawniej kiełbasa była tradycyjną wędliną przygotowywaną po świniobiciu i do dziś takie domowe kiełbasy są najlepsze.Więcej

Królik z serwetki śniadaniowej to świetna dekoracja wielkanocnego stołu. Wykonanie takiej dekoracji, czyli wielkanocnego zajączka, jest naprawdę proste! Wystarczy odrobina cierpliwości. Oto, jak złożyć serwetkę w zajączka: Zobacz także: Jakie serwetki wielkanocne warto wybrać na świąteczny stół lub do koszyka? WielkanocWięcej

Masa solna - idealna do zrobienia wielkanocnego królika

Masa solna do idealny materiał plastyczny do wykonania pięknych ozdób, a jego koszt jest naprawdę niewielki. Zabawą z masą solna uradujemy każde dziecko! UWAGA! Masa solna nie nadaje się do jedzenia! Sprawdź, jak zrobić masę solną! Zrobienie masy solnej jestWięcej

Majonez domowej roboty można wzbogacić o smak bazylii. Połączenie idealne. Na Wielkanoc warto przygotować domowy majonez bazyliowy – będzie idealnym dodatkiem do świątecznego śniadania. Składniki na majonez bazyliowy: 2 żółtka, 2 łyżeczki octu winnego, 1 łyżeczka musztardy, 160 ml olejuWięcej

Jajko ugotowane na twardo na bąkach cebulki dymki

Jajka na twardo to danie samo w sobie lub składnik sałatek, dań na ciepło, past i ciast. Aby wykorzystać wszystkie ich zalety, trzeba je właściwie ugotować. Poradzimy, jak ugotować jajko na twardo! To metoda na jajka idealne!   Jak ugotować jajkoWięcej