Świeże kurki w plastikowym pojemniku

Mrożenie grzybów to świetny sposób ich konserwowania i przechowywania. Po wyjęciu z zamrażalnika są gotowe do wykorzystania w kuchni – do zup, sosów, mięsa i gulaszy. Do mrożenie szczególnie dobrzeWięcej

Kiszone rydze w słoju - kiszenie grzybów

Kiszenie to tradycyjny sposób konserwowania grzybów. Te wspaniałe dary lasu są wyśmienite po przefermentowaniu. Sprawdź, jak kisić grzyby i które gatunki grzybów najlepiej nadają się do kiszenia. Czy grzyby możnaWięcej

W sierpniu rosną borowiki - kiedy rosną grzyby w Polsce

Zbieranie grzybów to prawdziwa przyjemność. Szczególnie cieszy, gdy wyjście do lasu wiąże się z powrotem z pełnym koszykiem grzybów – prawdziwków, podgrzybków, koźlarzy, rydzów lub maślaków. Dlatego ważne jest, abyWięcej