Obieranie dyni - sprawdzone sposoby

Dynia to niezwykle wszechstronne warzywo, które od lat króluje na naszych stołach jesienią. Wiele osób jednak ma problem z jej przygotowaniem, a szczególnie z obieraniem – gruba skórka i nieregularny kształt mogą sprawiać kłopoty. Poradzimy, jak najlepiej obrać dynię, żebyWięcej

Woreczek z mrożoną dynią

Dynia to królowa jesieni, jednak czas jej zbiorów jest dość krótki. Jak zatem zachować to wspaniałe warzywo na dłużej? Jednym z najlepszych sposobów na przechowywanie dyni jest mrożenie. Wbrew pozorom, proces ten jest prosty i pozwala na zachowanie smaku orazWięcej

Ube, czyli fioletowy batat. Słodki ziemniak pochodzący z Filipin

Ube, czyli fioletowy batat to pyszne i zdrowe warzywo, które można dodać do wielu potraw. Jest bogaty w witaminy, minerały, błonnik i antyoksydanty. Spożywanie fioletowego batata może pomóc poprawić ogólny stan zdrowia i zmniejszyć ryzyko wielu chorób. Sprawdź, co jeszczeWięcej

Mrożona fasolka szparagowa w woreczku

Mrożenie fasolki szparagowej to świetny sposób na zachowanie jej smaku i wartości odżywczych na dłużej. Fasolka szparagowa jest warzywem sezonowym, więc zamrożenie jej pozwala cieszyć się nią przez cały rok. Poradzimy, jak mrozić fasolkę szparagową – po zblanszowaniu i naWięcej