Jak zrobić budyń ze składników dostępnych w Twoim domu? To proste, potrzebne będą: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/2 l mleka 1 łyżka masła Cukier do smaku Dodatek smakowy – czekolada, wanilia 1/3 mleka wlewamy do szklankiWięcej

Majonez domowej roboty można wzbogacić o smak bazylii. Połączenie idealne. Na Wielkanoc warto przygotować domowy majonez bazyliowy – będzie idealnym dodatkiem do świątecznego śniadania. Składniki na majonez bazyliowy: 2 żółtka, 2 łyżeczki octu winnego, 1 łyżeczka musztardy, 160 ml olejuWięcej

Domowy majonez to nic trudnego! Jest lżejszy, zdrowszy i smaczniejszy niż sklepowy. W dodatku robi się go naprawdę prosto i szybko. Poznaj prosty sposób na przygotowanie tego pysznego dodatku!   Składniki na domowy majonez:  2 żółtka,  2 łyżeczki octu winnego,Więcej

Jajko ugotowane na twardo na bąkach cebulki dymki

Jajka na twardo to danie samo w sobie lub składnik sałatek, dań na ciepło, past i ciast. Aby wykorzystać wszystkie ich zalety, trzeba je właściwie ugotować. Poradzimy, jak ugotować jajko na twardo! To metoda na jajka idealne!   Jak ugotować jajkoWięcej

Jak zrobić domowy budyń? To proste. Potrzebne będą: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/2 l mleka 1 łyżka masła Cukier do smaku Dodatek smakowy – czekolada, wanilia Domowy budyń – przygotowanie: 1/3 mleka wlewamy do kubka iWięcej