Suszenie natki pietruszki i koperku jest świetnym sposobem na uzyskanie aromatycznych przypraw, których można z powodzeniem używać do zup, sosów oraz mięs. Suszone natki mają intensywny smak i zapach, dlatego świetni wzbogacają smak np. zimnych sosów i dipów. Suszenie pietruszkiWięcej

Suszone warzywa mogą być świetną alternatywą dla mrożonek, szczególnie przy przygotowaniu zup lub wywarów. Są łatwe w przechowywaniu, zajmują mało miejsca, a ich smak jest niezwykle intensywny. Suszenie warzyw jest naprawdę proste, oto sposób jak suszyć warzywa na zimę! SuszoneWięcej

Marynowane grzyby to przysmak znany od lat. Oczywiście można kupić je w supermarkecie, ale można także zamarynować samodzielnie zebrane grzyby w domu. Poradzimy, jak marynować grzyby! Jak marynować grzyby leśne Marynowanie nie jest czasochłonne, a takie grzybki będą świetnym dodatkiemWięcej

Jak mrozić truskawki

Mrożone truskawki to wspomnienie lata w środku zimy. Można kupić mrożone truskawki praktycznie w każdym sklepie, ale można też przygotować mrożone truskawki na zimę we własnej kuchni. Poradzimy, jak mrozić truskawki w domu! Jak mrozić truskawki? Oto doskonała metoda: TruskawkiWięcej