Wielkanoc nieodłącznie kojarzy się z tradycyjną święconką, którą w Wielką Sobotę zanosimy do kościołów, a w pierwszy dzień Świąt spożywamy w czasie wielkanocnego śniadania. Jak przygotować święconkę i czego nie może zabraknąć w świątecznym koszyczku? W Wielką Sobotę tradycyjnie przygotowujemyWięcej

Delikatne, chrupiące, rozpływające się w ustach – takie powinny być faworki, w niektórych regionach Polski nazywane chrustem. Często zdarza się, że chrusty kupione w sklepie są ciężkie, twarde i bardzo tłuste – a powinno być dokładnie odwrotnie. Domowe faworki, wbrewWięcej

Święta Bożego Narodzenia kojarzą nam się w dużym stopniu z prezentami – nic dziwnego więc, że świąteczne gadżety reklamowe są chętnie wykorzystywane przez firmy. To świetna okazja, by podtrzymać relację z klientem, przypominając mu o nas, jak również i docenienieWięcej

Hiacynty to najpopularniejsze rośliny cebulowe uprawiane w doniczkach. Sadzenie cebul w domu trzeba tak zaplanować, aby kwiaty pojawiła pojawiały się od Bożego Narodzenia do wiosny i zdobiły nasze mieszkania zimą. Jak pędzić cebule hiacyntów, żeby zakwitły na Boże Narodzenie? JakWięcej

Królik z serwetki śniadaniowej to świetna dekoracja wielkanocnego stołu. Wykonanie takiej dekoracji, czyli wielkanocnego zajączka, jest naprawdę proste! Wystarczy odrobina cierpliwości. Oto, jak złożyć serwetkę w zajączka:Więcej

Gwiazda betlejemska, czyli poinsecja, stała się już jedną z obowiązkowych dekoracji w okresie Bożego Narodzenia. Ta piękna roślina dostępna jest w wielu kolorach, od białego po głęboką czerwień. Poinsecja może zdobić nasze mieszkania i biura nie tylko w grudniu. WystarczyWięcej