Ok. 1,5 szklanki mleka Ok. 0,5 szklanki wody 1 jajko Ok. 1 szklanki mąki Szczypta soli i cukru Mleko, wodę, jajko, szczyptę soli i cukru rozmieszać trzepaczką. Do płynu dodawaćWięcej

Imbir ma wspaniałe właściwości lecznicze – leczy nudności, poprawia trawienie czy cyrkulację krwi, dobrze działa przy przeziębieniach, a także pomaga wzmocnić odporność. Świeży imbir ma niezwykle intensywny zapach i świetnieWięcej

Jajko na miękko to idealne danie na śniadanie dla dzieci i dla dorosłych! Oto prosty sposób na ugotowanie idealnego jajka na miękko. Świeże jajka wrzucamy do wrzącej wody i gotujemyWięcej

Jak zrobić budyń ze składników dostępnych w Twoim domu? To proste, potrzebne będą: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/2 l mleka 1 łyżka masła Cukier do smakuWięcej

Majonez domowej roboty można wzbogacić o smak bazylii. Połączenie idealne. Na Wielkanoc warto przygotować domowy majonez bazyliowy – będzie idealnym dodatkiem do świątecznego śniadania. Składniki na majonez bazyliowy: 2 żółtka,Więcej

Jajko ugotowane na twardo na bąkach cebulki dymki

Jajka na twardo to danie samo w sobie lub składnik sałatek, dań na ciepło, past i ciast. Aby wykorzystać wszystkie ich zalety, trzeba je właściwie ugotować. Poradzimy, jak ugotować jajkoWięcej

Jak zrobić domowy budyń? To proste. Potrzebne będą: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/2 l mleka 1 łyżka masła Cukier do smaku Dodatek smakowy – czekolada, waniliaWięcej