Ocet owocowy jest świetnym dodatkiem w kuchni – można używać go do sałatek, marynat, zimnych sosów, mięsnych galaret, zalew octowych. Wczesna jesień to idealny czas na przygotowanie domowego octu owocowego – jabłkowego lub gruszkowego.Więcej

Esencja waniliowa to sekret wielu wspaniałych słodkich wypieków i deserów. Dawniej w naszej kuchni królował cukier waniliowy, ostatnio jednak w przepisach coraz częściej pojawia się właśnie esencja waniliowa. Oczywiście ekstraktWięcej

Masło jest idealnym dodatkiem do wielu dań. Jest pyszne, zdrowe, bogate w witaminy i składniki odżywcze. Masło dostępne jest w każdym sklepie, ale czy masło kupne spełnia nasze oczekiwania? CzyWięcej

Marynowane grzyby to przysmak znany od lat. Oczywiście można kupić je w supermarkecie, ale można także zamarynować samodzielnie zebrane grzyby w domu. Poradzimy, jak marynować grzyby! Jak marynować grzyby leśneWięcej