Mrożenie to jeden z najlepszych i najszybszych sposobów konserwacji warzyw. Mrożonki można z powodzeniem wykorzystać do przygotowania zup, sałatek, mięs i zapiekanek. Aby przygotować świetne mrożonki warzywne trzeba przestrzegać kilku zasad. Poradzimy, jak mrozić warzywa, aby były zdrowe i pięknieWięcej

Świeże jajka

Jajka to jeden z najpopularniejszych produktów spożywczych w naszym kraju. Czy wiecie, że w Polsce produkuje się ponad 9 miliardów 100 milionów jaj rocznie! Polacy kochają jajka w każdej postaci – nie tylko te podawane z majonezem. Jajka dostępne wWięcej

Suszenie owoców dzikiej róży - jak przygotować susz na herbatkę

Dzika róża to skarb, który rośnie na naszych polach! Róża polna, czasami mylnie nazywana głogiem, to prawdziwa witaminowa bomba! Jej owoce zawierają więcej witaminy C niż osławione cytrusy! 100 g owoców dzikiej róży zawiera 500 mg witaminy C, czyli 10Więcej

Owoce róży to bomba witaminowa! Można przygotować z nich nalewki ale także pyszną herbatkę. Oto przepis na różaną herbatkę i suszenie owoców.Więcej