Kawa ziarnista w słojach

Coraz częściej stawiamy na produkty wysokiej jakości. Zależy nam na tym, by móc jak w przypadku kawy, delektować się jej smakiem i aromatem. Dobry sklep z kawą oferuje wyselekcjonowane produkty lub ma własne produkty, które doskonale zna i dobiera zgodnieWięcej

Pieczone pierogi z grzybami - jak zrobić farsz grzybowy

Nadzienie z grzybów, czyli farsz grzybowy idealnie sprawdzi się w pasztecikach, krokietach, naleśnikach, kulebiakach, ale przede wszystkim w tradycyjnych daniach wigilijnych – uszkach z grzybami i pierogach. Sprawdź, jak zrobić farsz grzybowy! Jak zrobić farsz grzybowy? Farsz grzybowy możemy przygotowaćWięcej

Zupa grzybowa w ceramicznej misce

Większości z nas myśląc o Wigilii, czuje zapach suszonych grzybów i barszczu z uszkami. Jednak wigilijne grzyby to nie tylko nadzienie do uszek. Tradycyjnych wigilijnych dań z grzybami jest znacznie więcej! Zupa grzybowa, śledzie po wileńsku, kotleciki. Poznajcie tradycyjne daniaWięcej

Brownie z solonym karmelem - deser idealny

Zima to wspaniały czas na zadbanie o siebie. Długie wieczory są okazją do tego, żeby rozpieścić zmysły i poprawić sobie nastrój. A najlepiej zrobić to za pomocą trzech deserów, które rozgrzeją w chłodny wieczór i rozluźnią napięte mięśnie po trudnymWięcej

Domowy cukier waniliowy z prawdziwą wanilią

Cukier waniliowy to tradycyjny dodatek do słodkich wypieków i deserów. Aromat egzotycznej wanilii nieodłącznie kojarzy się z sernikiem, ciastem drożdżowym, waniliowym kremem do tortów oraz waniliowymi lodami. W idealnym świecie cukier waniliowy to połączenie cukru i nasion wanilii, niestety wWięcej

Mrożone ryby. Sprawdź jak rozmrozić rybę

Mrożenie ryb to doskonały sposób na ich dłuższe przetrzymanie w domu. Często ryby kupujemy na kilka dni, a nawet na kilka tygodni przed podaniem, zamrażamy i czekamy do dnia, gdy chcemy zaserwować rybne danie. Czy jednak kilka godzin wystarczy naWięcej

Warzywa smażone w woku. Sprawdź, jak smażyć w woku

Patelnia typu wok coraz częściej staje się wyposażeniem naszych kuchni. Jest łatwo dostępna w sklepach i bardzo prosta w użyciu. Potrawy przygotowane w woku są smażone lub gotowane bardzo krótko, dlatego zachowują wiele ze swoich właściwości odżywczych. Używanie woka możeWięcej

Pieczona papryka na blasze

Papryka to niezwykłe warzywo, które przywędrowało do nas z Nowego Świata i od kilku stuleci na dobre zagościło na europejskich stołach. Papryka świetnie smakuje na surowo, na ciepło w leczo i peperonacie, a także jako suszona przyprawa np. w gulaszu.Więcej

Smażone jajka z pomidorami na patelni

Patelnia jest niezbędna w każdej kuchni. Jest niezbędna do przygotowania wszelkiego rodzaju potraw mięsnych, warzywnych, mącznych, na słono i na słodko. Na rynku dostępne są różne patelnie – aluminiowe, żeliwne, ceramiczne, teflonowe oraz stalowe. Każda z tych patelni ma inneWięcej