Jak dostać dodatek mieszkaniowy?

Osoby, które zostały zakwalifikowane do wynajmu instytucjonalnego, są zobowiązane do płacenia czynszu, kosztów eksploatacyjnych, rachunków za zużycie mediów oraz opłat za odbiór śmieci i ścieków. Te wydatki mogą znacznie obciążać domowy budżet. Aby nieco ułatwić osobom wynajmującym utrzymanie mieszkania, przygotowanoWięcej

Uprawnienia elektryczne online

Czy wiesz, że uprawnienia elektryczne można zdobyć online? Od jakiegoś czasu to świetne i proste rozwiązanie na zostanie wykwalifikowanym pracownikiem w obsłudze, montażu, remoncie, konserwacji oraz kontroli i pomiarów urządzeń, sieci, a także instalacji elektrycznych. Więcej o tym znajdziesz, wWięcej

Grzyby w lesie. Czy można zbierać grzyby w Niemczech?

Czy warto wybrać się na grzyby za Odrę? Jaki przepisy obowiązują grzybiarzy w Niemczech? Sprawdź, jak bezpiecznie zbierać grzyby za naszą zachodnią granicą, aby uniknąć mandatu i cieszyć się darami lasu! Zbieranie grzybów w Niemczech Niemcy to kraj, który możeWięcej

Domowy cukier waniliowy z prawdziwą wanilią

Cukier waniliowy to tradycyjny dodatek do słodkich wypieków i deserów. Aromat egzotycznej wanilii nieodłącznie kojarzy się z sernikiem, ciastem drożdżowym, waniliowym kremem do tortów oraz waniliowymi lodami. W idealnym świecie cukier waniliowy to połączenie cukru i nasion wanilii, niestety wWięcej

Solony koper w słoiku na zimę

Koper w słoiku na zimę przyda się w każdej kuchni. Tak zakonserwowany solony koperek, czyli koper ogrodowy, jest niezastąpioną bazą zupy koperkowej lub sosu koperkowego. Do przygotowania domowego solonego koperku na zimę wystarczą dwa pęczki świeżego koperku, trochę soli iWięcej

Kisszenie ogórków - jak kisić ogórki, żeby były twarde

Kiszone ogórki to klasyka kuchni polskiej. Są świetnym dodatkiem do mięs, sałatek, a także idealnym składnikiem na zupę ogórkową. Nie zawsze jednak kiszone ogórki wychodzą twarde i jędrne. Jest jednak kilka sprawdzonych sposobów na zakiszenie idealnych ogórków. Więcej

Ciasto ptysiowe to delikatne ciasto o neutralnym smaku, które może być podawane zarówno na słodko jak i na słono. Sprawdzi się jako baza ptysiów, eklerów oraz karpatki ale będzie równie pyszne z nadzieniem z pieczarek lub szpinaku z serem feta.Więcej

Zupa grzybowa na wywarze z suszonych grzybów

Wywar grzybowy tradycyjnie przygotowywany jest z suszonych grzybów – przede wszystkim prawdziwków i podgrzybków. Wywar z suszonych grzybów jest bazą kultowych zup kuchni polskiej – wigilijnej zupy grzybowej i wigilijnego barszczu. Dodawany jest także do żuru, a także do duszeniaWięcej

Jak zrobić korzenną przyprawę do piernika w domu

Przyprawa korzenna to obowiązkowy dodatek do pierników i innych wypieków na święta Bożego Narodzenia. Używana jest także do kawy lub grzanego wina lub piwa. Można kupić gotową przyprawę do piernika, można także zrobić ją samemu w domu, a jej smakWięcej