Truskawka w doniczce możemy uprawiać na balkonie

Jednym z najwdzięczniejszych polskich owoców jest truskawka. Smak dojrzałych w słońcu truskawek, zerwanych prosto z krzaczka, nie ma sobie równych. Okazuje się, że mogą rosnąć także w donicach i jeżeli mamy słoneczny balkon, możemy cieszyć się ich cudownym aromatem naWięcej

Salon w stylu skandynawskim z kilkoma roślinami doniczkowymi

Kwitnące rośliny doniczkowe to naturalna dekoracja każdego wnętrza. Odpowiednio dobrane gatunki wspaniale dopełnią każdą aranżację. Rośliny możemy dobierać tak, aby pasowały kształtem i pokrojem do wystroju pomieszczenia. Ale możemy je także dobierać w zależności od koloru kwiatów. Jeżeli lubisz skandynawskiWięcej

Czosnek niedźwiedzi - suszony i świeże liście. Jak suszyć czosnek niedźwiedzi

Suszenie to jeden z najlepszych sposobów przechowywania ziół. Jak zachować czosnek niedźwiedzi na zimę? Oczywiście, możemy go ususzyć. Sprawdź, jak suszyć i przechowywać cebulę czarownic. Kiedy zbieramy czosnek niedźwiedzi do suszenia Czosnek niedźwiedzi, zwany także trzemuchą lub cebulą czarownic, toWięcej

Kawa single origin - ziarna kawy i napar w filiżance

Czy wiesz, co oznacza określenie kawa “Single Origin”? Czy warto kupić taką kawę i dlaczego jej cena jest wyższa? Czy single origin to, to samo co “kawa speciality”. Sprawdź, co to jest kawa single origin. Kawa Single Origin – coWięcej

Zero waste - na czym polega filozofia zerowaste. Fot. canva.com

Świadomość naszego negatywnego wpływu na środowisko spowodowała, że duży odsetek osób stara się, choć w niewielkim stopniu, podporządkować popularnej w ostatnich latach filozofii #zerowaste. Na czym polegają założenia tego ruchu i jak wprowadzić je do codziennego życia? Sprawdź, co toWięcej

Szczotkowanie zębów pomaga dbać o zęby i zapobiegać próchnicy

Próchnica zębów, nazywana plagą współczesnej cywilizacji, jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych chorób społecznych. Nasilenie się próchnicy notuje się od czasu wprowadzenia białej mąki do wypieku pieczywa oraz wyrobów cukierniczych i coraz większej zawartości cukru w napojach, przekąskach i innych produktachWięcej

Migdały ze skórką i blanszowane - jak obierać migdały

Migdały warto mieć w zasięgu ręki! Są pyszną i zdrową przekąską, a dodatkowo stanowią dodatek lub podstawowy składnik wielu dań — słodkich i wytrawnych. Doskonale nadają się również do produkcji mleka roślinnego. Przeważnie w kuchni wykorzystujemy migdały bez skórki, czyliWięcej

Naturalny miód w słoiku, który krystalizuje

Czy skrystalizowany miód można jeść? Dlaczego miód się cukrzy? Te pytania zadaje sobie wiele osób, zastanawiając się jaki miód kupić. Polecamy nasz poradnik, w którym wytłumaczymy, na czym polega krystalizacja miodu i dlaczego miód krystalizuje oraz czemu warto kupować takiWięcej