Imbir ma wspaniałe właściwości lecznicze – leczy nudności, poprawia trawienie czy cyrkulację krwi, dobrze działa przy przeziębieniach, a także pomaga wzmocnić odporność. Świeży imbir ma niezwykle intensywny zapach i świetnie nadaje się jako dodatek do aromatycznej, rozgrzewającej herbaty. Do przygotowanieWięcej

Jajko na miękko to idealne danie na śniadanie dla dzieci i dla dorosłych! Oto prosty sposób na ugotowanie idealnego jajka na miękko. Świeże jajka wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 3 minuty. Gotowe jajko wyjmujemy z garnka i natychmiastWięcej

Panierka KFC dla wszystkich! Przepis na słynną panierkę KFC do kurczaka był do tej pory pilnie strzeżoną tajemnicą. Czasem aż ciężko uwierzyć, jak niewiele trzeba, by odkryć tajemnicę. Udało się to amerykańskiemu reporterowi, któremu siostrzeniec Colonela Sandersa pokazał album zWięcej

Jak zrobić budyń ze składników dostępnych w Twoim domu? To proste, potrzebne będą: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/2 l mleka 1 łyżka masła Cukier do smaku Dodatek smakowy – czekolada, wanilia 1/3 mleka wlewamy do szklankiWięcej

Majonez domowej roboty można wzbogacić o smak bazylii. Połączenie idealne. Na Wielkanoc warto przygotować domowy majonez bazyliowy – będzie idealnym dodatkiem do świątecznego śniadania. Składniki na majonez bazyliowy: 2 żółtka, 2 łyżeczki octu winnego, 1 łyżeczka musztardy, 160 ml olejuWięcej

Domowy majonez to nic trudnego! Jest lżejszy, zdrowszy i smaczniejszy niż sklepowy. W dodatku robi się go naprawdę prosto i szybko. Poznaj prosty sposób na przygotowanie tego pysznego dodatku!   Składniki na domowy majonez:  2 żółtka,  2 łyżeczki octu winnego,Więcej

Jajko ugotowane na twardo na bąkach cebulki dymki

Jajka na twardo to danie samo w sobie lub składnik sałatek, dań na ciepło, past i ciast. Aby wykorzystać wszystkie ich zalety, trzeba je właściwie ugotować. Poradzimy, jak ugotować jajko na twardo! To metoda na jajka idealne!   Jak ugotować jajkoWięcej

Jak zrobić domowy budyń? To proste. Potrzebne będą: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/2 l mleka 1 łyżka masła Cukier do smaku Dodatek smakowy – czekolada, wanilia Domowy budyń – przygotowanie: 1/3 mleka wlewamy do kubka iWięcej