Mrożone borówki oraz czarne jagodowe idealnie nadają się do wszelkiego rodzaju kompotów, sosów do mięs, ciast i innych słodkich wypieków. Do mrożenia idealnie nadają się borówki amerykańskie oraz nasz rodzimeWięcej

Kiszenie kapusty w domu to doskonały sposób na przygotowanie przetworów na zimę. Domowa kapusta kiszona to bomba witaminowa i naturalne źródło zdrowych bakterii. W przeciwieństwie do tej kupnej, kapusta ukiszonaWięcej

Popularne jest suszenie natki pietruszki, liści lubczyku oraz koperku, ale nie każdy wie, że można suszyć także liście selera korzeniowego. Taką suszoną przyprawę można dodawać do zup, sosów oraz mięs. Więcej

Mrożenie to jeden z najlepszych i najszybszych sposobów konserwacji warzyw. Mrożonki można z powodzeniem wykorzystać do przygotowania zup, sałatek, mięs i zapiekanek. Aby przygotować świetne mrożonki warzywne trzeba przestrzegać kilkuWięcej